Sofia Jazz Days: джаз концерти с вход свободен в сърцето на София, 15 и 22 юли 2023, Кино Кабана от 20:30 ч

Sofia Jazz Days е цикъл безплатни концерти, част от „Лятната програма на Столична община“. Концертите ще се състоят в сърцето на града – сцената на Кино Кабана, в градинката на НДК. В програмата на Sofia Jazz Days ще се представят нови джаз групи и проекти, с оригинален поглед към импровизираната, акустична музика. Музикантите ще представят на софийската публика своята нова музика в интимна атмосфера, за която ще допринесат интересните сценографски решения, театрално осветление и безкомпромисен звук, в сътрудничество със Саунд Майнд.

Sofia Jazz Days представя:
Христина Белева и Васил Хаджигрудев
Кино Кабана, 15 юли 2023 от 20:00 ч
Вход свободен

Sofia Jazz Days: джаз концерти с вход свободен в сърцето на София, 15 и 22 юли 2023

В началото на 2019 г. се сформира ново нетрадиционно струнно дуо – Христина Белева (гъдулка) и Васил Хаджигрудев (контрабас). Младите музиканти, идващи от различни сфери на музиката, вдъхновени от съчетанието на звука на двата инструмента, импровизацията и моментната композиция, утвърждават първоначалната идея за съвместно музиициране. (прочетете още на www.jazz-plus.com)

Включете се в събитието във Фейсбук и поканете приятели!

Sofia Jazz Days представя:
The Oldie Goldies
Кино Кабана, 22 юли 2023 от 20:00 ч
Вход свободен

Sofia Jazz Days: джаз концерти с вход свободен в сърцето на София, 15 и 22 юли 2023
The Oldie Goldies ще свирят в Кино Кабана на 22 юли от 20:00 ч.

The Oldie Goldies е суинг група от София, ръководена от джаз барабаниста Борислав Петров. Специализирана в суинг танцови събития, групата изпълнява собствени аранжименти на джаз класики, включително джаз стандарти и инструментали, вдъхновени от най-великите биг бендове от ерата на суинга. Групата дебютира през 2021 г. и вече e участвала на Sofia Swing Festival (2022, 2023), Sofia Blues Festival 2022, International Lindy Hop Championship Europe (2022) и различни танцови събития в България, Гърция, Румъния.

Присъединете се към събитието във Фейсбук и поканете приятели!

Концертите се осъществяват с подкрепата на „Столична община – Лятна програма“.

Вижте селекция от джаз албуми в нашия магазин:

Дюкян Меломан
Уведомяваме ви, че използваме бисквитки, за да подсладим пребиваването ви на нашия сайт. Не злоупотребяваме със захарта.