Рено Гарсия-Фонс и Клер Антонини са двама изключителни музиканти, обединени от любовта си към старинната музика и Ориента, решават да сътворят нещо заедно. И така бавно и полека се оформя идеята за настоящия им проект.

Renaud Garcia-Fons - Farangi

Музиката им е богата на емоционални послания, защото те носят и предават своите уникални преживявания и страст към ранната музика, джаза и ориенталското звучене в своите композиции. Любовта към мелодията, към ритмите на древността, към модалната музикална изява, се съчетават, за да придадат на този проект уникално звучене.

Репертоарът се състои от 19 къси пиеси, предимно оригинални композиции – миниатюри, описващи въображаемо пътуване до културен кръстопът. Тук контрабасът звучи понякога като ней, а теорбата като ситар. И двата гласа се чуват силно, но все пак богатата комбинация от темброво разнообразие и завладяващо изпълнение идва благодарение на оркестрациите.

Фаранги, което означава чужденец на фарси, е пътешественикът, идващ от Запад, който желае да отпразнува и сподели тази естествена връзка с Изтока – това е душата, която свързва различни музикални стилове, като универсален език, който говори и докосва сърцето всекиму.