Това са често задавани въпроси – моля потърсете отговор на това, което Ви интересува

Имате ли физически магазин и какво е работното Ви време?

Дюкян Меломан е най-старият музикален магазин в София (от 1994 г) и се намира в София, на ул. 6-ти септември 7а (на ъгъла с ул. Аксаков, на Кристал). Отворено е всеки ден без неделя, от 10 до 20 ч. Най-близките метростанция и спирки на градския транспорт са на Софийския университет Св. Климент Охридски, но също сме на 5 мин. пеша от пл. Св. Неделя (метростанция Сердика и трамваи 4, 12, 18), Операта (трамваи 20 и 22, тролей 9), пл. Славейков (трамваи 10, 12, 18).

Паркира се в Синя зона, като нашият съвет е да ползвате площадите на катедралата Св. Ал. Невски, Народното събрание или на Градската градина (мавзолея), вместо да търсите място непосредствено до нас. Ако имате нужда от съдействие, за да ни намерите, моля обадете ни се по телефона – +359 89 560 2782.

Иди горе при въпросите

Имате ли в наличност еди кое си заглавие?

Настоятелно Ви препоръчваме да проверите наличността чрез търсене в нашия сайт. Наличностите са актуални. Моля ползвайте полето за търсене, което се намира най-отгоре (на десктоп) или като натиснете лупичката (на мобилно устройство). Ако откриете търсеното заглавие, обърнете внимание на информацията за наличността – ако е налично, пише “налично”, а ако не е налично, пише “срок за доставка … “. Ако не намерите това заглавие, моля ползвайте търсенето в the backorder catalog, в който има всичко, което се продава в момента по света.

Иди горе при въпросите

Колко време отнема доставката на нещо от каталога?

Обичайният срок за доставка е между 2 и 5 седмици. Рядко (под 5% от поръчките) се бавят повече или пък изобщо не се изпълняват, най-често поради изчерпване на тиража в света, което може да е временно. За съжаление, колкото и да е малък процентът тези забавени или отказани поръчки, не можем да дадем пълна гаранция, че точно Вашата поръчка ще бъде изпълнена в срок. Единствената гаранция, която можем да Ви дадем, е че ще Ви възстановим предплащането, ако не изпълним поръчката за 60 дни.

Иди горе при въпросите

Как мога да си поръчам изработка на грамофонна плоча?

Дюкян Меломан разполага с машина за изработка на грамофонни плочи с музика на клиента. Моля прочетете подробното описание на това какво е нужно да подготвите, за да Ви направим уникална грамофонна плоча на страницата за поръчка на изработка на грамофонна плоча

Иди горе при въпросите

Изкупувате ли грамофонни плочи?

Краткият отговор е “и да, и не”. Преди всичко трябва да видим Вашите плочи, за да преценим дали ни интересуват. Най-лесният начин е да ни изпратите снимки, направени с мобилния телефон, по Viber +359 89 560 2782 или по ел. поща info@meloman-bg.com, така ние ще Ви кажем дали бихме искали да видим някои от тях.

За най-обща информация, интересуваме се от добре запазени плочи, произведени в Западна Европа и САЩ. По-скоро няма смисъл да ни предлагате български, руски и произведени в бившите соц. страни плочи, с изключение на много добре запазени издания, направени в Западна Европа записи на рок или джаз музика (напр. американски джаз записи, издавани в ГДР или Югославия).

Иди горе при въпросите

Ако не мога да продам плочите си, къде да ги изхвърля?

Не ги изхвърляйте – подарете ги. Може да ги донесете при нас – ние ще ги подарим, а на Вас ще подарим книга.

Иди горе при въпросите

Изкупувате ли компакт-дискове или аудиокасети?

Не. Подарете ги на някого или донесете при нас – ние ще ги подарим, а на Вас ще подарим книга.

Иди горе при въпросите

Имате ли чалга?

не, ей сега свърши, но имаме останал малко джаз

Иди горе при въпросите

Как да научавам за всички интересни албуми и концерти, които предлагате?

Запишете се да получавате новини от Дюкян Меломан по ел. поща – просто попълнете своя имейл в полето отдолу на всяка страница на сайта. Дюкян Меломан няма да злоупотреби с личните Ви данни, ще Ви изпращаме съобщения 1-2 пъти в месеца, и разбира се, винаги може да се откажете от получаване на съобщения от нас.

Иди горе при въпросите

Имам друг въпрос, как мога да се свържа с Вас?

– по телефона +359 89 560 2782 или
– чрез чата в долния десен ъгъл на сайта
– по ел. поща – info@meloman-bg.com или dukyanmeloman@gmail.com
– по Viber или WhatsApp на +359 89 560 2782
– по Messenger

Иди горе при въпросите