В идващите дни софиянци – и гостите на Столицата – ще наваксат със световния джаз на живо, който някак изостана в последната година. Джаз-маратонът започва в сряда и четвъртък с двата концерта на Роберто Фонсека в София Лайв Клуб – първо, на 7 юли, с неговото трио ще чуем програмата от последния му албум Yesun, а на 8 юли ще станем свидетели на световната премиера на нова програма с носителите на Латино Грами хор Нови Български гласове под диригентството на маестро Георги Петков, композитор и аранжор на вокалните партии в програмата.

Поради големия интерес, концертът ще може да се гледа и онлайн! Ако не сте в София или нямате възможност да дойдете на концерта, все още може да си вземете билет за гледане онлайн!

Вземете билети за концерта на Roberto Fonseca Trio на 7 юли

Вземете билети за концерта на Roberto Fonseca & New Bulgarian Voices на 8 юли

Вземете билет за гледане онлайн на концерта на 8 юли

Roberto Fonseca New Album YESUN

Оферта на седмицата – вземете два диска с кубинска музика с отстъпка 10 лв!

В петък пък започва най-голямото джаз-събитие в София и България – фестивалът A to JazZ. И тази година ще видим световни имена в програмата – хедлайнери са BOKANTÉ (петък), проектът MILCHO LEVIEV FOERVER (събота) и JOSÉ JAMES (неделя). На основната сцена ще може да чуем още 9 изпълнители (вижте цялата програма тук), а в събота и неделя ще има и детска образователна програма A to Jazz Kids

Специално внимание заслужава проектът MILCHO LEVIEV FOERVER – легендарният Милчо Левиев прави джаз аранжименти на емблематични произведения на Барток, Шопен, Владигеров, Равел, Чайковски и Рахманинов, за глас и камерни инструментални формации, събрани в албума Sonata 57, издаден посмъртно през 2021 г. Той ще бъде представен на сцената на A to JazZ Festival от звезден състав със специална почит към Маестрото – Вики Алмазиду, Антони Дончев квартет и специалните гости Хюман тъч и Теодосий Спасов.

В трите дни на A to JazZ фестивала ще се проведе и традиционният Арт базар – близо 50 изложители ще представят продукцията си на посетителите на фестивала. Непременно се отбийте на щанда на Дюкян Меломан, за да си вземете за спомен винил с джаз и да разгледате стотиците заглавия, които ще занесем специално за вас 🙂

Най-често разглеждани: