Доминик Милър, познат като дългогодишен китарист в звездния бенд на Стинг, ще изнесе концерт със своята група в Joy Station на 22 април 2023 г. В програмата ще бъдат включени композиции от новия му албум Vagabond (ECM), соловите албуми на музиканта, мелодии от репертоара на Стинг, както и преработки на хитове, в които Доминик Милър е съавтор и изпълнител. Групата ще е в състав – Dominic Miller – китари, Nicolas Fiszman – бас, Jacob Karlzon – клавишни, Nicolas Viccaro – ударни.

Dominic Miller Vagabond Доминик Милър

Доминик Милър е наречен „страхотен, спокоен разказвач на истории“ от Питър Рюди в швейцарския седмичник Weltwoche. А Vagabond, третият запис на китариста за ECM, може да се окаже най-поетичната му история досега, в която той създава поразителни меланхолични текстури в квартет със Зив Равиц на барабаните, Николас Фисман на баса и пианиста Якоб Карлзон. Квартет, в който всеки от музикантите е лидер сам по себе си и умее да балансира задълбочени фрази с фино взаимодействие, вплитайки пастелни нюанси в деликатни хармонични смени, докато очертават криволичещия път през осем нови пиеси на Милър.

Новият албум на Доминик Милър – Vagabond – ще бъде наличен в Дюкян Меломан и в музикалните магазини на 21.04.2023. Поръчайте своя екземпляр сега!

Доминик казва: „Никога не съм имал намерение да правя китарен албум. Благодарение на невероятните певци, с които съм работил през годините, съм се възприемал повече като автор на инструментални песни. Като тях, и аз виждам своята мисия да се обградя с най-добрите музиканти, които разбират какво се разказва в песните. Щастлив съм, че събрах правилния състав тук с Vagabond.“ Албумът е записан в Южна Франция и е продуциран от Манфред Айхер.

Дюкян Меломан
Уведомяваме ви, че използваме бисквитки, за да подсладим пребиваването ви на нашия сайт. Не злоупотребяваме със захарта.